Direktorica Opšte bolnice Danilo I na Cetinju Sonja Radojičić apelovala je na građane prijestonice da kao i do sada budu odgovorni i solidarni, te da poštuju sve preporuke Instituta za javno zdravlje (IJZ) i Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

„Jako je neophodno da se poštuje distanca o kojoj se toliko priča, da se obavezno nose maske, da se izbjegavaju gužve i veliki skupovi, te da se što manje boravi u zatvorenom prostoru“, istakla je Radojičić.

Ona je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) podsjetila da na Cetinju trenutno ima šest pozitivnih pacijenata na Covid-19.

„Jedan je pacijent u Kliničkom centru na Infektivnoj klinici i on je stabilan. Svi pacijenti su na naše zadovoljstvo dobro“, istakla je Radojičić.

Direktorica cetinjske Opšte bolnice nije mogla da precizira koliko je građana prijestonice u samoizolaciji, ali je pacijente zamolila da ostanu kod kuće ukoliko osjete respiratorne tegobe koje bi mogle ukazivati na pojavu infkecije.

Podsjetimo, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje donio je juče odluku prema kojoj će danas započeti preventivna dezinfekcija ulaza stambenih zgrada u gradskim naseljima, Doma učenika i studenata, kao i javnih preduzeća čiji je osnivač Prijestonica.

Izvor: RTCG

Cetinjani da su odgovorni i da poštuju mjere