Bolnica „Danilo prvi“ ove godine započeće realizaciju izuzetno značajnog projekta u okviru kojeg će biti adaptirana zgrada stare bolnice u kojoj će, kako je planirano, biti smještena Poliklinika i ambulante za dijagnostiku. Gorući problem ove ustanove je nabavka rendgen aparata, te adaptacija potrebnih prostorija za postavku skenera.

Direktorka bolnice ”Danilo prvi” dr Sonja Radojičić zadovoljna je rezultatima ostvarenim tokom protekle godine i nada se, kako je kazala u intervjuu za RTV Cetinje, da će u najkraćem roku riješiti goruće probleme, kako bi pacijenti imali najbolju moguću njegu.

Jedan Rtg aparat ne radi nam već godinu i mjesec dana, od decembra 2018. godine, dok je drugi često u kvaru, tako da nam je to jedan od velikih problema. Očekivali smo da ćemo u prošloj godini realizovati tender sa sredstvima koja su nam bila opredijeljena, međutim do realizacije nije došlo. Nadam se da će tender uspješno biti realizovan početkom ove godine jer dobar dio osiguranika, kako sa Cetinja, tako i ostalih gradova Crne Gore, koji koriste naše usluge, imaju problem zbog nedostatka rtg dijagnostike – kazala je dr Radojičić.

Ona je najavila da će u ovoj, jubilarnoj 145 godini rada najstarije crnogorske bolnice, započeti realizacija projekta adaptacije stare bolnice u koju će, kako je planirano, biti smještena Poliklinika i ambulante za dijagnostiku.

Projekat će, kako je naglasila, biti realizovan uz maksimalnu podršku Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja.

Radojičić je izrazila nadu da će time biti riješen i problem nedostatka prostora za postavku skenera koji je takođe neophodan ovoj ustanovi.

Nakon adaptacije stare bolnice u planu je i postavka skenera, jer smo jedina bolnica u Crnoj Gori koja nema skener. Olakšavajuća okolnost je jedino što smo na nekih 30 kilometara od Kliničkog centra Crne Gore, ali svakako nam je neophodna i ova vrsta dijagnostike – istakla je dr Radojičić.

Opširnije na Cetinjskilist

DR RADOJIČIĆ: OVE GODINE POČINJEMO ADAPTACIJU STARE BOLNICE, GORUĆI PROBLEM NABAVKA RTG APARATA