Povećani broj pozitivnih slučajeva na Cetinju zahtijeva, prema riječima direktorke Bolnice “Danilo I” Sonje Radojičić, ozbiljnost i maksimalnu odgovornost. Ona je u razgovoru za naš medij uputila poruku Cetinjanima.

Sada imamo lošu epidemilošku situaciju u gradu koja zahtijeva ozbiljnost, pozornost i maksimalnu odgovornost svih nas, ali ne šireći paniku i nervozu koja nam ništa dobro neće donijeti.Posebna odgovornost je na osobama pozitivnim na virus COVID 19, kako simptomatskih tako i asimptomatskih osoba, dakle osoba iz kontakata. Zato tim osobama upućujem molbu da ostanu kod kuće, ne ostvaruju dodatne kontakte, da se izoluju i od ukucana koliko je to moguce, a u slucaju pojave nekih simptoma kontaktiraju izabrane doktore ili doktora COVID centra DZ – poručila je dr Radojičić.

Ona ističe i da se testovi čekaju po nekoliko dana, te da je jako važno da testirane osobe za to vrijeme budu kod kuće i ne ostvaruju kontakte.

Kako se rezultati testova čekaju od 3 do 7 dana, takođe molim testirane osobe, da dok čekaju rezultate svojih testova ostanu kod kuće i ne ostvaruju nepotrebne kontakte. Ponavljam, biće vremena za druženja, kafiće, proslave, šetnju, samo ako se izborimo sa ovom novonastalom situacijom u gradu. Svim Cetinjanima upućujem jos jednom molbu da sprovode sve mjere higijene i distance uz obavezno nošenje maski. Samo dobrom organizacijom, iskrenošću i povjerenjem svi zajedno možemo izaći iz ovoga. I naravno, uz maksimalno poštovanje i pomoć svim pozitivnim na koronavirus. Hvala! – poručila je dr Radojičić.

DR RADOJIČIĆ: SITUACIJA U GRADU ZAHTIJEVA OZBILJNOST, BUDIMO ODGOVORNI I BEZ PANIKE