Opšta bolnica „Danilo I“ na Cetinju dobila je vrijednu donaciju od 50.000 eura za podršku ove Ustanove u borbi protiv epidemije koronavirusom.

Naime, gospodin Ivo Đukanovića, porijeklom Cetinjanin, koji već dugo godina živi i uspješno radi u Americi odlučio se na humani  gest i vrijednu donaciju zdravstvenom sistemu Crne Gore, kroz donaciju najstarijoj zdravstvenoj ustanovi u državi.

Menadžment  zdravstvene ustanove izražava veliku zahvalnost iskrenom humanisti  i rodoljubu, koji u ovako teškim danima borbe  protiv nevidljivog neprijatelja nije zaboravio svoju Crnu Goru, svoje Cetinje i svoje sugrađane. Doniranu, ne tako malu novčanu pomoć, Opšta bolnica „Danilo I“ uložiće u nabavku nedastajuće medicinske opreme, adaptaciju i rekontrukciju prostora, kako bi pacijentima obezbijedili efikasniju i dostupniju zdravstvenu uslugu, a  medicinskom osoblju Cetinjske bolnice,  kvalitetnije uslove rada- istakla je direktorka Opšte bolnice „Danilo I“ dr Sonja Radojičić, mr sc. i citirala staru  izreku „ako nekom pomogneš ne hvali se time, jer nije cilj da ljudi kažu da si dobar već da ti se dobro dobrim vrati“, u želji da će se gospodinu Đukanoviću njegova skromnost i humanost dobrim vratiti.

Direktorka Radojičić je naglasila da je Nacionalno koordinaciono tijelo već danas  preusmjerilo vrijednu donaciju Cetinjskoj bolnici,  od humaniste Iva Đukanovića.

Humanista iz Amerike, porijeklom Cetinjanin, Ivo Đukanović donirao najstarijoj bolnici u Crnoj Gori