Kompanija Roche donirala je danas Opštoj bolnici „Danilo I“ sa Cetinja ultrazvučni generator ETHCON aparat za hirurške intervencije u vrijednosti od 14.975,93 eura.

Direktorka cetinjske bolnice dr Sonja Radojičić zahvalila se kompaniji na vrijednoj donaciji i istakla da je raduje činjenica, što društveno odgovorne kompanije i pijedinici sve više prepoznaju ovu zdravstvenu ustanovu kroz broje donacije posljednjih godina.

-Ovaj aparat –hirurški nož,  koristiće naši ljekari  za otvorene i laparaskopske procedure.  Nabavkom ovog aparata u Cetinjskoj bolnici otvara se mogućnost daljeg razvoja laparoskopske hirurgije , a u otvorenim operacijama omogućava sigurniji pristup svakom oboljenju koje se liječi hirurški.  Dakle, omogućen je  kvalitetniji i bezbjedniji rad ljekara, a pacijentima  brži oporavak i raniji odlazak kući. Samim tim smanjuju se i  troškovi liječenja kazala je dr Radojičić.

-Predstavlja nam izuzetno zadovoljstvo, što smo kao društveno odgovorna kompanija koja u kontinuitetu ima dobru saradnju sa zdravstvenim sistemom u Crnoj Gori, danas donirali hirurški aparat najstarijoj bolnici u Crnoj Gori- istakao je direktor kancelarije ROCH-e za Crnu Goru dr Miloš Ičević.

Sekretar Ministarstva zdravlja Nikola Antović  zahvalio se kompaniji Roche za Crnu Goru na vrijednoj donaciji cetinjskoj bolnici.

–Ovom donacijom potvrdili ste dobru saradnju koju imate sa crnogorskim zdravstvenim sistemom. Vlada Crne Gore ulaže velike napore i sredstva da razvija zdravstveni sistem po mjeri građana i vjerujem da ćemo i na ovaj način doprinijeti kvalitetnoj i dostupnijoj zdravstvenoj zaštiti građana Cetinja, ali i svih koji gravitiraju cetinjskoj bolnici- naglasio je Antović.

KOMPANIJA ROCHE ZA CRNU GORU DONIRALA CETINJSKOJ BOLNICI ULTRAZVUČNI GENERATOR ETHCON VRIJEDAN 14.975,93