Zdravstveni radnici cetinjske bolnice „Danilo I“ upućuju molbu građanima da poštuju preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Vlade Crne Gore, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje, kao i da nema mjesta panici.

Molimo građane da poštuju preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Vlade Crne Gore, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje da se smanji protok pacijenata, da hronični bolesnici putem telefonskog kontakta sa svojim izabranim ljekarom obave stručnu konsultaciju i eventualno koriguju terapiju, da se bez prijeke potrebe ne dolazi u Dom zdravlja i bolnicu, da se odloži sva dijagnostika koja nije hitna i svi specijalistički i subspecijalistički kontrolni pregledi.

Svaki pacijent koji je hitan biće zbrinut u cetinjsku bolnicu ili će biti proslijeđen dalje Kliničkom centru i drugim zdravstvenim ustanovama, ukoliko njegovo stanje to zahtijeva.

Za sve konsultacije i savjete na raspolaganju je naša epidemiološka služba sa brojem telefona bolničkog epidemiologa  doktorke Milene Samardžić 067 073 775. Imamo maksimalnu podršku lokalne uprave i svih gradskih službi i nadamo se da ćemo iz ove epidemiološke situacije izaći bez većih posljedica i zaista nema mjesta panici.

Molba građanima za poštovanje preporuka