Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa saradnicima posjetio je najstariju crnogorsku bolnicu „Danilo I“ na Cetinju i tom prilikom razgovarao sa menadžmentom ove zdravstvene ustanove na čelu sa direktorkom dr Sonjom Radojičić.

Direktorka Radojičić upoznala je predsjednika Đukanovića sa svim realizovanim aktivnostima u prethodne četiri godine. Ona je istakla da su u rekonstrukciju, adaptaciju bolnice, investiciono održavanje i nabavku opreme uložili ukupno 1.470.000 eura.

– U toku je rekonstrukcija Intenog odjeljenje za šta je ukupno izdvojeno 232.000 eura od čega za opremu 160.000 eura a za građevinske radove 72.000 eura. Satvaljena je u funkciju metabolička jedinica u vrijednosti od 28.300 eura i koronarana vrijedna 15.000 eura. Kroz donacije u vrijednosti 640.260 eura nabavljena je medicinska oprema vrijedna 551.660 eura – istakla je Radojičić, i naglasila da su u toku građervinski radovi ispred bolnice i izgradnja parking prostora.

Ona je upoznala predsjednika da je ove godine 145 godina od postojanja najstarije bolnice. Prema njenim riječima, urađen je idejni projekat za rekonstrukciju i adaptaciju stare bolnice, a u toku je revizija glavnog projekta.

Govoreći o trenutnoj epidemijološkoj situcaiji, direktorka Radojičić je izrazila uvjerenje da će u drugom talasu koji je, kako je kazala, jači od prvog, kontrolisati situaciju i potvrditi da zdravstveni sistem u potpunosti funkcionise.

U razgovoru sa direktoricom bolnice dr Sonjom Radojičić i menadžmentom, predsjednik je izrazio poštovanje za očuvanje bogate tradicije kojom se Crna Gora ponosi i čestitao na rezultatima posebno u ovom kriznom periodu izazvanom pandemijom Covid 19 virusa.

-Na takav način pokazujemo i snagu cjelokupnog crnogorskog zdravstvenog sistema”, kazao je Predsjednik i dodao da upravo bolnica “Danilo I” koja je i jedna od najstarijih zdravstvenih institucija, može služiti na ponos Crne Gore.

PREDSJEDNIK ĐUKANOVIĆ OBIŠAO BOLNICU „DANILO I“ I PORUČIO: CETINJSKA BOLNICA MOŽE SLUŽITI NA PONOS CRNOJ GORI