Pacijenti Opšte bolnice „Danilo I“ na Cetinju od danas izgradnjom novog lifta dobiće komforniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu.

Izgradnja novog lifta obezbijeđena budžetskim sredstvima Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje i Prijestonice Cetinje i donacijom Ministastva kulture je od izuzetnog značaja za Cetinjsku bolnicu jer će doprinijetili i olakšati funkcionisanje ove zdravstvene ustanove, a time i poboljšati kvalitet, dostupnost i efikasnost sekundarne zdravstvene zaštite u ovom gradu – istakla je direktorica Opšte bolnice “Danilo I” dr Sonja Rojičić, mr sc..

Savremeni sistemi zdravstva zahtijevaju adekvatnu organizaciju, bolje uslove,  kadrove i sredstva da bi odgovorili najvažnijem zadatku, a to je očuvanje i unapređenje zdravlja, što predstavlja temeljne vrijednosti svakog savremenog društva kome teži i Crna Gora. 

Direktorica dr Sonja Radojičić istakla je da je poslije više od 30 godina Cetinjska bolnica dobila je novi lift. Naime staro liftovsko postrojenje je zamijenjeno novim i radovi su završeni  ovih dana. Veliku zahvalnost menadžment i zaposleni ove bolnice imaju prema svim pacijentima koji su imali razumijevanje proteklih mjesec- dva koliko je trajala izgradnja novog lifta.

-Posebna zahvalnost i osoblju bolnice na razumijevanju i strpljenju, a ništa manje zahvalnost dugujemo Vatrogasnoj službi  grada, kolegama u KCCG i Risanskoj bolnici jer smo bili prinuđeni da dijagnostički neobrađene pacijenete upućujemo u te zdravstvene ustanove, s obzirom na to da nam je Hirurgija i RTG dijagnostika smještena na drugom spratu bolnice, te da je bez lifta zaista bilo onemogućen rad u ustanovi u najzahtjevnijim i hitnim stanjima- naglasila je direktorica dr Radojičić.

Bolnicu „Danilo I“ izgradio je Knjaz Nikola 1873. godine po projektu dr Frilley-a. Počela je sa radom 1875. godine, a prvi pacijenti bili su ranjenici iz Hercegovačkog ustanka.

Bolnica je rekonstruisana 1912. godine , nova bolnica izgrađena 1964. godine u kojoj se i dalje radi, a ista renovirana nakon zemljotresa u periodu od 1979. do 1985. godine.

Novi lift

Stari lift

Pušten u rad novi lift u Bolnici „Danilo I“