Prijestonica Cetinje završila je radove na saobraćajnici sa parkinzima u krugu Opšte bolnice „Danilo I“. Radovi, vrijedni oko 140 hiljada eura, dio su prve faze projekta uređenja stare Dječje bolnice na Cetinju.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Kašćelan kazao je da je zadovoljan zbog uspješno realizovanog još jednog projekta iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu.

Građanima Cetinja i zaposlenima u Opštoj bolnici „Danilo I“ od danas su na raspolaganju 32 parking mjesta i  moderna saobraćajnica unutar bolničkog kruga. Vjerujemo da smo ovom investicijom unaprijedili dostupnost medicinskih usluga svima kojima su potrebne, a ljekarima, medicinskom i drugom osoblju olakšali pristup bolnici, a time i reagovanje u situacijama koje traže urgentnost u postupanju. Dodatno, olakšano je i održavanje bolničkog kruga u zimskim mjesecima – naveo je Kašćelan.     

Gradonačelnik je podsjetio da su radovima na saobraćajnici i parkingu bili obuhvaćeni zamjena postojeće atmosferske kanalizacije, trotoara, ivičnjaka, stubova rasvjete i svjetiljki, kao i asfalta.

Rok za izvođenje radova bio je 60 radnih dana, što je izvođač – podgorička kompanija Avio petrol, u potpunosti ispoštovao, jer su radovi završeni prije roka. Vrijednost izvedenih radova iznosi oko 140 hiljada eura. Prijestonica Cetinje će, kao i do sada, nastaviti da bude stabilna podrška najstarijoj bolnici u Crnoj Gori, realizacijom postojećih i zajedničkim radom na novim projektima – naglasio je gradonačelnik Kašćelan.

Direktorica cetinjske bolnice „Danilo I“  Sonja Radojičić rekla je da su zadovoljni radovima koji su do sada realizovani.

Završeni su radovi na izgradnji dijela dvorišta sa parking prostorom ispred cetinjske bolnice, na osnovu projekta koji je bolnica uradila još 2017. godine, a razumijevanjem gradonačelnika, lokalne samouprave Prijestonice, da isti realizuje raspisavši tender, konačno smo upriličili prostor ispred bolnice, na zadovoljstvo uposlenih i  osiguranika koji koriste naše usluge – kazala je Radojičić.

Direktorica je izrazila zadovoljstvo što se njihovim potrebama izašlo u susret, i zahvalnost pacijentima i službi ZHMP na Cetinju i Budvi, na razumijevanju i strpljenju, s obzirom na to, da su radovi trajali duže od dva mjeseca.

Ostalo je još dosta toga da se uradi, neophodna kućica namijenjena za skladištenje medicinskog otpada, sam ulaz u bolnicu i presvlačenje asfaltom cijelog dvorišta, ali uz dobru volju i razumijevanje, sigurna sam i to će se i to brzo realizovati – kazala je Radojičić.

Radovi su realizovani u okviru Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, a izvela ih je podgorička kompanija Avio Petrol.

ZAVRŠENI RADOVI NA SAOBRAĆAJNICI SA PARKINZIMA U KRUGU OPŠTE BOLNICE „DANILO I“