ORL odjeljenje je referentni državni centar za bolesti uha. Nalazi se na drugom spratu u bolničkoj zgradi. Raspolaže sa 12 kreveta. Posjeduje modernu opremu za funkcionalnu dijagnostiku i hiruršku terapiju svih otoloških pacijenta.

Rade se operacije na ušnoj školjci, kanaloplastike, svi vidovi timpanoplastike, stapedo i osikuloplastika. Ugradnja titanijumskih areacionih cjevčica. Pored hirurgije uha rade se brojne operacije krajnika, nosa , vrata i lariksa.

Na našem odjeljenju je 2008. godine prvi put u Crnoj Gori urađena operacija ugradnje kohlearnog implanta. Tu vrstu operacija radimo svake godine, shodno odlukama nadležnog konzilijuma i broju aparata koje se obezbijede od strane Fonda zdravstva.

Na čelu odjeljenja dr Maja Jovanović specijalista otorinolaringologije, dr Vladimir Pavićević specijalista otorinolaringologije i dr Aleksandra Laković – Tatar specijalista otorinolaringologije.

Na specijalizaciji je i dr Danijela Knežević.

Glavna sestra odjeljenja je Nada Kasom. Pored nje na odjeljenju i ambulanti radi jos 9 sestara

U sklopu odjeljenja funkcioniše ambulanta sa Kabinetom za audiologiju na drugom spratu objekta Doma zdravlja.

U našem audiološkom kabinetu se ponedjeljkom obavljaju konzilijarni pregledi i određuju slušni aparati za pacijente iz cijele Crne Gore.