Odjeljenje interne medicine nalazi se u prizemlju bolničke zgrade, i ima 27 postelja. U sklopu internog odjeljenja je i odsjek za kardiologiju sa koronarnom jedinicom.

Radi se o vrlo propulzivnom odjeljenju sa stečenim bogatim iskustvom za liječenje i najkomplikovanijih klinickih sindroma iz interne medicine.

Hospitalizovanim pacijentima se u okviru odjeljenja pruža širok spektar dijagnostičkih procedura ( endoskopski pregledi GIT, holter,ergometrija, UZ srca), a zahvaljujući dugogodišnjoj intenzivnoj saradnji sa KCCG i brojne dijagnostičke procedure kojima ne raspolaže Bolnica ,, Danilo I,, ( CT,MR,EEG,itd) kao i brojni subspecijalistički pregledi.

Odjeljenjem od 1994.godine rukovodi Načelnik, Dr Zoran Vujačić spec. interne medicine.

Na odjeljenju rade:

Dr Suzana Ivanović, subspecijalista endokrinolog;

Dr Nataša Jušković, subspecijalista gastroenterolog;

Kvalitetnu uslugu našim pacijentima pored ljekara pruža i tim od 15 izuzetno edukovanih medicinskih sestra, na čijem čelu je Glavna sestra odjeljenja VMŠ Nađa Pravilović.

U ambulantnom dijelu funkcioniše opšta interna ambulanta ( svakodnevno); kardiološka ( dva puta nedjeljno), u objektu Doma zdravlja.

U okviru ambulante interne medicine rade i Dr Sanja Vujanović, specijalista  dermatovenerologije i dr Ivana Bulatović specijalista neurologije.

U sklopu odjeljenja funkcioniše Endoskopski kabinet, u kojem rade specijalista dr Sretena Rajkovića-hirurg i dr Nataše Jušković-internista  gastroenterolog.

Kontakt telefon odjeljenja: 041/ 231 340

Načelnik: 041/232-143

Ambulanta: 041/234-690

Dr. Suzana Ivanović – načelnik