Odjeljenje za humanu  reprodukciju je osnovano 2007. godine kao rezultat realizacije projekta usvojenog od strane Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje. Osnovna djelatnost Odjeljenja je dijagnostika i terapija infertiliteta i steriliteta, koa i problema reprodukcije, vezanih kako za neostvarivanje trudnoće tako i neuspješan ishod  pr nastalih trudnoća.

Smješteno je u posebnoj spratnoj zgradi bolničkog kruga. Raspolaže sopstvenom operacionom salom i  i savremeno opremljenom laboratorijom po direktivama EU.

Metode asistiranih reproduktivnih tehnologija koje se rade su : Intrauterina Inseminacija (IUI) ; Fertilizacija ( IVF) ; Intracitoplazmatska injekcija spermatozoida (ICSI) sa mogućnošću zamrzavanja prekobrojnih embriona i gameta.

Stručni tim čine:

dr Zdenka Koturović- subspecijalista iz inferiliteta i steriliteta

Slavica Nenezić– embriolog (Šef laboratorije)

Biljana Gligorović – embriolog

Dragana Vukićević – embriolog

Glavna sestra Odjeljenja je medicinska sestra Mira Rakočevič, koja predvodi tim od 5 izuzetno obučenih i ljubaznih sestra.

Kontakt telefon: 041/232-690

Dr. Željko Lazović – načelnik

Dr Željko Lazović (rođen 1965. godine) medicinski fakultet završio 1991.godine, specijalizaciju iz ginekologije 1999. godine, a subspecijalizaciju iz inferiliteta i steriliteta 2015.godine u Beogradu.